BlackBerry PlayBook niet duurder dan 500 dollar


RIM is van plan de BlackBerry PlayBook voor minder dan 500 dollar op de markt te zetten. De scherpe prijs moet ervoor zorgen dat de tablet snel een groot marktaandeel haalt.

De prijs werd bekend gemaakt door Jim Balsillie, een van de CEO's van RIM. Hij werd in Zuid Korea geïnterviewd over de plannen die RIM heeft met de tabletmarkt. Balsillie vertelde dat de PlayBook als eerst uitkomt in Canada, de Verenigde Staten en Zuid Korea. De release staat gepland voor het tweede kwartaal van 2011. Nederland moet helaas nog even wachten op de PlayBook.

201009 playbook

Tablets duur in Europa

De BlackBerry Playbook gaat in de Verenigde Staten de concurrentie aan met de iPad, die daar vanaf 500 dollar te koop is, en de Samsung Galaxy Tab, die aan de andere kant van de oceaan 600 dollar kost. De Europese adviesprijs van de Galaxy Tab is 750 euro, fors duurder dan het apparaat in de VS is. Gezien de hogere prijzen in Europa blijft het afwachten of de PlayBook in ons land ook voor een schappelijke prijs te krijgen is.

De Playbook heeft een zeven inch scherm, net als de Galaxy Tab. Het apparaat heeft een 1 Ghz dualcore processor, 1 Ghz RAM, en ondersteunt 1080p video. De tablet heeft twee camera's, aan de voorkant en aan de achterkant. De PlayBook heeft (nog) geen ondersteuning voor mobiele netwerken. De tablet draait op het nieuwe besturingssyteem QNX, waarvan onlangs een simulator werd vrijgegeven, zodat ontwikkelaars kunnen beginnen met het maken van apps.

Bron: Businessweek.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel