Simulator voor de BlackBerry PlayBook vrijgegeven


De BlackBerry PlayBook ligt helaas nog niet in de winkel. Toch is het al mogelijk om (virtueel) met het nieuwe apparaat te spelen. Op de website van BlackBerry kun je een simulator downloaden.

RIM stelt de simulator beschikbaar voor zowel Windows als Mac. Nadat je de applicatie gedownload hebt krijg je een ISO-bestand, dat je met VMWare in kunt laden. Een omslachtige procedure, dus, maar dan kun je wel met het nieuwe systeem spelen. De PlayBook draait op QNX, een nieuw besturingssyteem, dat niet op de smartphones van RIM staat.

Playbook

Ontwikkelaars

Helaas geeft de simulator alleen het basissysteem. De enige aanwezige functionaliteit is een muziekspeler en het configuratiescherm. Ook het virtuele toetsenbord van de PlayBook is alvast in actie te zien. Applicaties zijn niet te vinden in de simulator. De software is duidelijk bedoeld voor ontwikkelaars, die de software kunnen gebruiken bij het testen van applicaties voor het nieuwe platform.

Playbook fb
Kijk op onze Facebook-pagina voor meer screenshots die we van de PlayBook maakten.

Wij vinden het nieuwe systeem er veelbelovend uitzien. De interface en het virtuele toetsenbord zijn fraai. Veel zal afhangen van de applicaties die voor de PlayBook verschijnen. Dat snapt RIM ook. Het bedrijf geeft alle ontwikkelaars die erin slagen om een applicatie te maken voor de Playbook die in de BlackBerry AppWorld wordt toegelaten een gratis PlayBook. Als dat geen motivatie brengt!


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel