“Amazon ontwikkelt KindlePhone”


Amazon.com mag hier in Europa dan geen grote naam hebben, in Amerika is dat heel anders. Naast de gelijknamige shop doet Amazon het erg goed met de Kindle e-reader en de recentelijk aangekondigde tablet. Volgens geruchten komt daar ook een telefoon bij.

En dat Amazon een merk is om rekening mee te houden is, bewijst de immense populariteit van de onlangs aangekondigde tablet; de Kindle Fire. Dit 7-inch grootte tablet mag dan wat lauwe kritieken hebben gekregen, z'n prijs maakt dat helemaal goed. En naast een scherpe prijs heeft Amazon ook enkele online-diensten ontwikkeld die het apparaat een voordeel zouden moeten geven op de concurrentie.

Amazon.com Kindle family
De huidige Kindle-familie

Eén hiervan is de Silk internet-browser die erg veel weg heeft van Opera Mini. Veel van het werk wordt online op de servers van Amazon gedaan, waarmee de processor en vooral batterij van de tablet gespaard blijven. Dit, samen met enkele andere technieken, zijn niet louter voorbestemd voor tablets, maar zouden in theorie ook prima op een telefoon werken. En dat is precies waar een analist van Citygroup aan denkt. Volgens hem heeft Amazon zelfs al een deal met de Taiwanese hardwarebouwer Foxconn waar ook de iPhone wordt gemaakt. We moeten volgens de geruchten echter nog wel even wachten; eind 2012 zou de Kindle Phone in de winkel moeten liggen.

Bron: Allthingsd.com



Praat mee over dit artikel