"Productie schermen iPad 3 gestart"


Verschillende displayfabrikanten in het Verre Oosten zouden inmiddels begonnen zijn met het produceren van een beeldscherm voor de iPad 3, die in de eerste maanden van 2012 verwacht wordt.

Het scherm van de nieuwe tablet zou een resolutie van 2048×1536 pixels hebben. Het display van de huidige iPad, met een resolutie van 1024 x 768 pixels, zou hier vier keer in passen qua pixels, maar de verwachting is dat de tablet een schermdiagonaal van 10 inch houdt. Het vergroten van het aantal pixels zou zo leiden tot een behoorlijk scherper display.

2011192 2011187 ipad2 white hand

De iPad 3 wordt naar verwachting gepresenteerd in februari of maart 2012. Apple kennende zal de tablet snel daarna in de winkel liggen. Ook voor de introductie van de iPad 2 gingen geruchten over een hogere schermresolutie. Dat is extra reden om de geruchten die nu opduiken met een korreltje zout te nemen. Anderzijds is het verhogen van de resolutie een logische stap, die in lijn zou liggen met het verhogen van de schermresolutie van de iPhone bij de introductie van de iPhone 4.

Bron: Macrumors.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel