Mobiele besturingssystemen; door de bomen het bos zien

· 10 reacties


Android

Android

Nieuwkomer in dit lijstje is toch wel Android. Het besturingssysteem waar internetgigant Google achter staat. Alleen al daarom is Android een speler om rekening mee te houden. Releases volgen elkaar snel op en het systeem lijkt snel volwassen te worden. Ook Android maakt gebruik van de Linux kernel en wordt actief onderhouden door de Open Handset Alliance.

Android 1.5
Android 1.5 (Donut) op een T-Mobile G1

Het aanbod van Android telefoons groeit explosief. Hadden we in het begin nog tijdenlang alleen de G1 tot onze beschikking, inmiddels is dit aanbod gegroeid tot 14. En dit zullen er alleen maar meer worden. Android is gratis te gebruiken voor fabrikanten en eenvoudig in gebruik.

Android telefoons zijn vooral geschikt in combinatie met andere Google diensten zoals Gmail, YouTube en Google Maps. Ook de aanwezige internetbrowser is erg snel en volwaardig waardoor webtoepassingen over het algemeen prima werken. Het aanbod van toepassingen is momenteel nog wat beperkt. Wel is er een speciale online webwinkel aanwezig om toepassingen te gratis te downloaden en aan te schaffen.



Praat mee over dit artikel