Google Music van start in Verenigde Staten


De Verenigde Staten krijgen de primeur van het vernieuwde Google Music, een iTunes-alternatief van de zoekgigant. Vooral voor Android-gebruikers is dit een handige service. Zij kunnen direct op hun toestel muziek kopen.

Behalve de mogelijkheid om muziek aan te schaffen biedt Google Music twee andere interessante opties: je kunt muziek die je ergens anders aangeschaft of onbetaald gedownload hebt op de server van Google plaatsen. Ook biedt Google Music de optie om gratis muziek te streamen naar je Android-telefoon. Deze stream is eventueel van tevoren te cachen, zodat je niet onnodig dataverkeer verbruikt.

Google music logo
Google Music verlaat het beta-stadium

Google heeft voor de Google Music een deal gesloten met de platenmaatschappijen Sony, Universal en EMI. Van de grote muziekmaatschappijen is alleen geen deal gesloten met Warner Brothers, de platenmaatschappij van Metallica, Faith Hill, REM en de Red Hot Chili Peppers. Aangezien dat bedrijf al een deal heeft met YouTube, zal een contract voor Google Music waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten. Wanneer Google Music naar Nederland komt, is onbekend.

Bron: Theregister.co.ukPraat mee over dit artikel