Prijsvechter OnePlus toont vernieuwde 5T met 18:9-scherm


Vandaag de dag hoor je er niet echt meer bij als je geen telefoon in het assortiment hebt met een langgerekt beeldscherm en dunne schermranden. En dan kan het wel zo zijn dat je net een paar maanden geleden je vlaggenschip had aangekondigd, dan ga je gewoon weer terug naar de tekentafel. En dat is precies wat OnePlus gedaan heeft.

Ergens is de komst van de OnePlus 5T wel opvallend. Het is op moment van aankondigen een maand of 6 geleden dat OnePlus de OnePlus 5 aankondigde. Als je bedenkt dat er aardig wat tijd zit tussen het bedenken van een telefoon en het uitbrengen ervan dan kun je je afvragen waarom niet één van beide toestellen geschrapt werd, of misschien wel zijn samengevoegd. Hoe het ook zij, OnePlus heeft in al haar wijsheid besloten mee te gaan met de hype en ook een 18:9-telefoon uit te brengen. Oftewel; een telefoon met langgerekt scherm zonder dikke schermranden.

OnePlus 5T
De nieuwe maar toch herkenbare OnePlus 5T

Verder verschilt het toestel nauwelijks met de OnePlus 5 op de tweede camera achterop na. De lens daarvan krijgt in plaats van een f/2.6 aperture een flink betere f/1.7 waardoor bij weinig licht scherpere en duidelijker foto's geschoten kunnen worden. Toch draait het bij de OnePlus 5T vooral om het nieuwe scherm. OnePlus heeft haar eigen OxygenOS verbeterd om maximaal gebruik te maken van de extra schermruimte. De laatste versie is gebaseerd op Android 7.1.1 Nougat wat al een tijdje niet meer de meeste recente Android-versie is. Qua overige specificaties staat de OnePlus 5T zeker z'n mannetje. Zo is er een Qualcomm Snapdragon 835-processor, de krachtigste van dit moment, is er USB-C met Dash-snellader voor een volledig opgeladen batterij in 30 minuten en zijn er varianten met 64 en 128 GB aan opslaggeheugen. Die laatste krijgt zelfs 8 GB aan RAM-werkgeheugen mee tegen een nog altijd niet mis te verstane 6 GB voor de 64 GB variant. Prijzen beginnen bij 499 euro waarmee de OnePlus 5T wederom zeer concurrerend is, vooral gelet de dure vlaggenschepen van anderen die voor meer dan duizend euro in de winkel liggen. Verwacht de 5T vanaf 21 november in de webshop.


Prijsvergelijker OnePlus 5T

Toon alle aanbiedingen van de OnePlus 5T


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel