Paus Franciscus hekelt mobiele telefoon


De mobiele telefoon valt blijkbaar niet in goede aarde bij Paus Franciscus; het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk. Tijdens een mis op het Sint-Pietersplein vandaag in Vaticaanstad liet hij duidelijk blijken dat de hoeveelheid smartphones die de lucht in gingen hem een doorn in het oog is.

Paus Franciscus stoorde zich, waarschijnlijk voor de zoveelste keer, aan het aantal smartphones dat tijdens de mis de lucht in ging dat hij van zijn hart geen moordkuil maakte. Nadat hij de mobiele telefoon voor lelijk uitschold droeg hij de mensenmassa op om hem op te bergen. De mis zou geen plaats zijn voor de mobiele telefoon. Overigens zouden niet alleen gelovigen zich hieraan schuldig maken, de paus zag ook vaak genoeg geestelijken die hun smartphone naar de hemel richten. "De priester zegt: verheft uw hart. Hij zegt niet: verheft uw mobiel..." aldus Franciscus.

Nieuwe Paus 2005 en 2013
Hoe snel de wereld kan veranderen, de paus vindt het maar niks

De huidige paus staat stond al niet bekend als materialistisch. Hij leeft voor zijn doen redelijk bescheiden en moet ook weinig hebben van moderne zaken al beschikt hij wel over een eigen Twitter- en Instagram-account. De wereld om hem heen heeft de mobiele telefoon wel in het hart gesloten en dat is reden dat we bij bijeenkomsten waar bekende personen aanwezig zijn vaak in grote getalen de smartphone in de lucht zien gaan. Stel je voor dat we iets missen. Hoe snel deze omslag heeft plaatsgevonden wordt goed geïllustreerd in de foto hierboven, beiden na het kiezen van een nieuwe paus maar in totaal andere tijden.

Foto: NBC


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel