Nog niet eerder kwam er onder de naam OnePlus een foldable uit. En toch heeft het bedrijf de nodige ervaring met opvouwbare telefoons. Moederbedrijf Oppo bracht al enkelen uit. De tijd is nu rijp voor een wereldwijde verovering van de opvouwbare producten van het bedrijf en de Open legt de lat meteen hoog.
De OnePlus Open kwam eerder al in China uit onder de naam 'Oppo Find N3'. Het gaat om beide gevallen om hetzelfde toestel. Opvouwbaar als een boek, met binnenin een vouwbaar 7,82 inch scherm met 2K-resolutie en buitenop een nog altijd groot 6,31 inch scherm. Beide panelen blinken uit in hun maximale piekhelderheid van 2800 nits.
Opgevouwen is de OnePlus Open 11,7 millimeter dik, opengeklapt blijft daar 5,8 millimeter van over. Volgens het bedrijf is dit voldoende dun om compact te zijn om makkelijk mee te nemen. Het gewicht blijft met 239 gram aan de forse kant al is hij lichter dan de Galaxy Z Fold 5 en Pixel Fold.
Stevig scharnier
Een foldable staat of valt bij de kwaliteit van het scharnier. OnePlus kiest voor een titanium- en kobaltmolybdeen-legering dat 4x sterker is dan chirurgisch (316L) roestvrijstaal. Het scherm wordt met koolstofvezel op z'n plek vastgehouden waardoor nauwelijks een vouw zichtbaar is.
De Ultra Thin Glass-bescherming zorgt dat het paneel lang mooi en krasvrij blijft. Het geheel is door TÜV Rheinland goedgekeurd om een miljoen keer gevouwen te worden. Genoeg voor 100x vouwen per dag voor de komende 10 jaar.
ProXDR-displays
Blikvanger van de OnePlus is uiteraard het binnenste scherm. Deze krijgt van OnePlus meerdere namen mee, van ProXDR tot Flexi-fluid AMOLED. Het gaat om een LTPO 3.0 paneel met een piekhelderheid van 2800 nits. Niet eerder kwam er zoveel licht uit een telefoonscherm als nu. De 2K-resolutie van 2440 bij 2268 pixels komt hoger uit dan bij concurrenten.
OxygenOS 13.2
Het scherm is gecertificeerd voor Dolby Vision en kan dus HDR10+ content afspelen. Om maximaal met de royale schermformaat om te springen zijn er tal van aanpassingen gedaan aan OxygenOS. Versie 13.2 is voorzien van Open Canvas om apps te duwen of slepen zodat er beter gemultitaskt kan worden.
Hasselblad
Speciaal voor de camera's heeft OnePlus samengewerkt met Hasselblad. Dit resulteert in een drietal camera's achterop. Een hoofdcamera met 48MP grote Sony-sensor, een 48MP ultra-groothoekcamera en een 64MP telephoto-camera met OIS voor 3x optische zoom. Bijzonder aan de hoofdcamera is dat deze sensor gestapeld is en daardoor volgens de fabrikant tot 2x zoveel licht vangt.
Voorop zit nog een 20MP selfiecamera en binnenin een 32MP camera, beiden met elektronische beeldstabilisatie en beiden zijn verwerkt in een gat in het scherm.
Snapdragon 8 Gen 2
OnePlus maakt binnenin de Open gebruik van een Snapdragon 8 van de tweede generatie met 16GB aan werkgeheugen van het type LPDDR5X. Het opslaggeheugen is alleen verkrijgbaar met 512GB. De niet-verwijderbare batterij in capaciteit 4805 mAh groot en kan met 67W snel opgeladen worden. OnePlus claimt van 0 naar 100% in 42 minuten. Het toestel is alvast geschikt voor WiFi-7 en is uitgerust met ruimte voor twee nano-simkaarten.
OnePlus Open prijs en verkrijgbaarheid
De OnePlus Open is verkrijgbaar in een enkele kleur; Emerald Dusk. De prijs daarvan bedraagt 1799 euro, de levering start 21 november 2023. Vroege kopers krijgen daar gratis een set OnePlus Buds Pro 2 oordopjes bij.