Palm maakt rentree met 3,3 inch kleine companion telefoon


TCL heeft samen met een Amerikaanse start-up een telefoon uitgebracht onder de naam Palm. Het idee er achter is niet dat hij je smartphone vervangt maar dat ze samen gebroederlijk naast elkaar leven. Laat je grote telefoon thuis en stop deze Palm in je broekzak. Nieuw is dit idee echter niet.

Deze Palm telefoon heeft niets te maken met het oude Palm. Er is geen webOS besturingssysteem, geen uitschuifbaar toetsenbord en geen enkele knipoog naar het vroegere Palm dat z'n sporen in nagenoeg ieder aspect van de telecommarkt heeft achtergelaten. Het idee achter deze nieuwe Palm is een soort hulpje van je huidige smartphone. Soms wil je die gewoon ook even thuislaten maar je toch voor noodgevallen bereikbaar zijn. Het toestel is alleen verkrijgbaar bij het Amerikaanse Verizon en je moet er een apart abonnement voor af sluiten om je huidige telefoonaansluiting te klonen.

Palm phone

Dat klinkt als een dure oplossing voor een eenvoudig probleem; laat je dure smartphone thuis en koop een goedkope featurephone. Behalve dat deze Palm phone geen featurephone is, het is een redelijk volwaardige Android-telefoon. Om toch de hele dag met de 800 mAh batterij te doen is er "Life Mode" dat notificaties uitschakelt. Dat is geen wonder als je bedenkt dat de telefoon in deze modus alle radio's uitschakelt en dus geen enkele verbinding meer met de buitenwereld heeft. Palm's nieuwe telefoon doet in de verte wel wat denken aan de HTC Mini en Mini+. Dit was een als telefoon vormgegeven afstandsbediening voor je smartphone. Het flopte gigantisch. Dat belooft dus nog wat voor Palm's nieuwe avontuur.Praat mee over dit artikel