Lenovo wil het onder aparte naam opnemen tegen Xiaomi


Lenovo is die andere Chinese fabrikant van smartphones meer dan zat en wil het nu met een apart bedrijf tegen Xiaomi opnemen. Alleen de officiële startdatum roept de nodige vraagtekens op.

Xiaomi is een naam die we hier niet vaak tegenkomen. Dat komt omdat het bedrijf het vooral goed doet in China. Ter illustratie; daar verkocht het in het tweede kwartaal van dit jaar meer smartphones dan Samsung. Maar ook Lenovo heeft last van de opkomst van Xiaomi en wil dat nu met een apart bedrijf een halt toeroepen.

Lenovo S650
Zelfde merk, andere naam

Hoe het bedrijf gaat heten is nog onbekend. Duidelijk is wel dat Lenovo ook onder eigen naam nog smartphones aan de man wil brengen. Het aparte bedrijf moet 1 april volgend jaar starten. Een dubieuze startdatum als je het ons vraagt. Voorlopig gaat Lenovo's nieuwe tak alleen in China telefoons aan de man brengen. Op zich niet erg, daar vindt ook het gevecht met Xiaomi plaats. Hier slaat Lenovo nog geen deuk in een pakje boter, qua telefoons dan. Er is geen enkele shop te vinden die Lenovo-telefoons aanbiedt. Wij mogen het voornamelijk doen met de Motorola-telefoons waarvan Lenovo sinds kort eigenaar van is.

Bron: WSJ


Gerelateerd nieuws