LG kondigt V40 ThinQ met 5 camera’s aan


LG heeft zoals gepland vannacht haar V40 ThinQ smartphone aangekondigd. Het nieuwe vlaggenschip beschikt in totaal over 5 camera's en een immens 6,4 inch OLED-scherm. En toch is er voor Nederland reden voor pessimisme.

Want om met het slechte nieuws te beginnen; de V40 ThinQ komt voorlopig niet in Nederland uit. Op de inbox geen enkel bericht van de Nederlandse afdeling van LG die trots alle nieuwe functies van het toestel opsomt. LG Nederland heeft een beetje een haat/liefdeverhouding met de V-serie. De V20 kwam hier nooit uit en ook de meer uitgebreide V30+ en V35 deed ons land niet aan. Dat wil trouwens niet zeggen dat de LG V40 ThinQ hier nooit uitkomt, mogelijk volgt een release ergens in 2019.

LG V40 ThinQ
De LG V40 ThinQ geïntroduceerd

We hebben dan wel wat om naar uit te kijken. De V40 krijgt een FullVision OLED-scherm van een imposante 6,4 inch groot mee met een resolutie van 3120 x 1440 pixels. Net als bij de G7 ThinQ zit er bovenin het scherm een notch maar zijn de schermranden wel dunner geworden. De ruimte van de schermnotch wordt overigens nuttig gebruikt; er bevinden zich namelijk twee selfiecamera's in. Een 8 en 5 megapixel camera met respectievelijk f/1.9 en f/2.2 lens. Echt groothoek is de lens met een maximale hoek van 90 graden overigens niet te noemen. Achterop treffen we nog eens drie camera's aan; een 16 megapixel met f/1.9 groothoeklens van 107°, een 12 megapixel f/1.5 standaardlens en een 12 megapixel f/2.4 telezoomlens. De drie verschillende lenzen maken het mogelijk om voor iedere situatie de beste foto te schieten.

Foto-functies

Zo kan met de groothoeklens een groot deel van de achtergrond mee op de foto terwijl je met de telezoomlens beelden tot 2x dichterbij kunt halen. Gecombineerd met de groothoeklens kun je zelfs tot 3,2x optisch inzoomen. Zonder kwaliteitsverlies dus. Om meer licht te vangen heeft LG de pixelgrootte vergroot van 1 micrometer naar 1,4. Ook op lensgebied zijn er stappen gezet want de maximale opening bedraagt nu f/1.5. Hierdoor worden beelden in het donker nog beter zichtbaar zonder flitser en heb je minder kans op bewogen foto's omdat er met kortere sluitertijden gewerkt kan worden.

LG V40 ThinQ in rood en blauw
De LG V40 ThinQ in Carmine Red en New Moroccan Blue

Prijs LG V40 ThinQ

Om van de V40 ThinQ een echte multimediatelefoon te maken heeft LG hem verder voorzien van een 32-bits Quad DAC voor HiFi-geluid, Boombox Speaker en DTS:X 3D surround sound. Het pOLED-scherm is ook onder handen genomen en geeft kleuren nauwkeuriger weer. De behuizing is IP68 water- en stofbestendig en zelfs licht robuust en valbestendig dankzij het MIL-STD 810G certificaat. Het toekomstige kleurenpalet bestaat uit New Aurora Black, New Platinum Gray, New Moroccan Blue en Carmine Red. Een prijs in euros zijn wij nog niet tegen gekomen maar je leest het hier als eerste zodra die bekend is.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel