Huawei verzint nieuwe geheugenkaart: Nano Memory Card (NM)


Blijkbaar vond Huawei de microSD-geheugenkaartjes die inmiddels gemeengoed zijn te groot en komt met een eigen kleinere standaard: Nano Memory. De geheugenkaartjes werden samen met de Mate 20-serie aangekondigd.

De NM-geheugenkaart heeft hetzelfde formaat als een nanoSIM-kaart; een kleine rechthoek met missend hoekje. De kaart dook op in de presentatie over de Mate 20 en Mate 20 Pro en specificaties ontbreken nog. Er lijkt in ieder geval een kaart te komen met een capaciteit van 256 GB met een snelheid van 90 MBit/s. Er gaan geruchten dat er ook een variant van 128 GB komt. Een echte noodzaak voor een kleinere kaart is er niet; beide kaarten zijn erg klein. Echter, door hetzelfde formaat als een simkaart passen beiden nu op elkaar in plaats van naast elkaar. Met de contactpunten naar buiten steek je hem terug in het toestel.

Huawei NM Card
Steek Huawei's NM-geheugenkaart bovenop de nanoSIM in het toestel

Het introduceren van een nieuwe geheugenkaartstandaard levert problemen op, dat heeft Sony wel bewezen. Die hield lange tijd vol aan haar eigen Memory Stick Micro (M2) kaartjes om in 2009 alsnog over te stappen op microSD. Daarvoor kwamen SD, miniSD, Reduced Size MMC en zelfs CompactFlash-kaarten nog voor bij telefoons. We hebben er een hele lade vol mee liggen. Wij zitten dus niet echt te wachten op weer een nieuw formaat. Een nieuwe standaard is mogelijk duurder omdat er simpelweg minder fabrikanten van zijn. De consument lijkt er dus niet op vooruit te gaan. Hoeveel de NM-kaarten moeten kosten zal blijken; we zijn ze nog niet tegengekomen. Er daar ligt meteen een ander probleem; kom er maar eens aan. Huawei had er misschien beter aan gedaan de geheugenkaartslot helemaal weg te laten; geheugen kost vandaag de dag niet veel meer en we slaan steeds meer op in de cloud.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel