LG kondigt G3 Screen aan met eigen NUCLUN-processor


LG heeft een variant van de G3 aangekondigd waarvan het meest noemenswaardige de processor is. Die is namelijk afkomstig van LG zelf. Het is de eerste keer dat LG een telefoon uitbrengt met een eigen processor.

De octa-processor heeft de naam NUCLUN meegekregen en is gebaseerd op het big.LITTLE-principe. Vier energiezuinige Cortex-A7 cores draaien op maximaal 1,2 GHz en vier krachtiger Cortex-A15 op 1,5 GHz. Dat verschil is dus niet zo groot als we bij andere octacores zien. De processor ondersteund LTE tot maximaal categorie 6 (225 Mbps). Eind vorig jaar werd al bekend dat LG met samenwerking van TSMC eigen processor ging bouwen.

LG G3 Screen with NUCLUR processor
De LG G3 Screen met eigen NUCLUN-processor

De G3 Screen is een 5,9 inch groot toestel met Full HD-resolutie en 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Er zijn geen plannen om de LG G3 Screen hier in Nederland uit te brengen. Daar heeft LG waarschijnlijk een goede reden voor, mogelijk is het verschil met de bestaande G3 te klein maar mogelijk maakt het ook nog onvoldoende exemplaren van de NUCLUN-processor om aan de vraag te voldoen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel