Benchmark Sony Xperia Z3X schept hoge verwachtingen


Er is een benchmark opgedoken van de Sony Xperia Z3X die geldt als mogelijke opvolger van de Xperia Z Ultra. Sony's phablet van halverwege 2013 heeft nog steeds geen geschikte opvolger. Mocht deze Z3X dat uiteindelijk gaan doen dan belooft dat wat.

Sony laat vlaggenschepen momenteel om het half jaar opvolgen. "Veel te snel" vinden velen waardoor de verschillen minimaal zijn. Het Japanse elektronicabedrijf lijkt het voor de Z Ultra heel anders te gaan doen. Die wacht al bijna anderhalf jaar op opvolging en als deze Z3X dat uiteindelijk gaat doen dan zullen de verschillen immens zijn.

Antutu benchmark Sony Xperia Z3X

Als processor is namelijk gekozen voor een Snapdragon 810. Dit is een 64-bits processor met Adreno 430 GPU en 4 GB aan RAM-geheugen. Niet alleen moet de Snapdragon 810 flinke verbeteringen laten zien ten opzichte van vorige exemplaren, de Adreno GPU alleen al moet 30% sneller zijn dan de Adreno 330 die we in veel huidige processors zien. Het scherm meet 6,2 inch en is daarmee licht kleiner dan de huidige Xperia Z Ultra. Qua resolutie komt het paneel uit op 2.560 bij 1.600 pixels.

Curved camera sensor?

Ook op het gebied van de camera zijn de specs uitermate high-end te noemen. Wat te denken van een 22,1 megapixel camera met een 2/3" grote sensor en f/1.2 lens. Juist door die aperture vermoeden we dat Sony van de gebogen sensor gebruik wil maken die het eerder aankondigde. Door de natuurlijke bolling hoeft de lens dan minder uitgebreid te zijn waardoor er meer licht op de sensor valt en de cameramodule kleiner is.

Toch is het nog veel te vroeg om aannames te maken. De Xperia Z3X staat niet voor dit jaar gepland en er kan in de tussentijd nog veel gebeuren. Zo kunnen productieproblemen ervoor zorgen dat specificaties op het laatste moment wijzigen. Het wordt pas duidelijk zodra Sony dit toestel aankondigt en dat kan zoals gezegd nog wel even duren.

Via: Gsmdome.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel