HP-topman vertrekt na stop ontwikkeling webOS-toestellen


Richard Kerris was bij HP verantwoordelijk voor de relatie met applicatie-ontwikkelaars. In februari van dit jaar kwam hij in dienst bij het bedrijf, dat toen nog volop inzette op de ontwikkeling van webOS-toestellen.

Kerris heeft nu besloten HP te verlaten. Nadat HP besloot helemaal te stoppen met het maken van nieuwe smartphones en tablets die op webOS draaien, brokkelde een groot deel van het werk van Kerris af. Hoewel een groep enthousiaste developers doorgaat met het maken van applicaties voor webOS, is dat OS afhankelijk van een eventuele overname om niet in de vergetelheid te raken. Het is niet bekend wat Kerris gaat doen.

Palmtb0327

De stop van ontwikkeling van nieuwe webOS-toestellen kwam voor velen als donderslag bij heldere hemel. HP kocht Palm om een eigen smartphonelijn met een eigen OS in handen te krijgen, en bracht nieuwe toestellen zoals de Pre 3 op de markt. Iets meer dan een jaar later sloeg het bedrijf een geheel andere weg in. Tot op heden heeft het bedrijf geen plannen gelanceerd voor smartphones en tablets met een ander OS.

Bron: Engadget.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel