Apple-bestuur heeft vertrouwen in toekomst zonder Steve Jobs

· 1 reactie


Steve Jobs was een unieke man, die een onvervangbare rol speelde bij Apple. Door zijn dood moet zijn geesteskind zonder hem verder. Al Gore, die in de raad van bestuur van Apple zit, heeft desondanks vertrouwen in de toekomst.

Gore houdt bij Apple onder andere het beloningsbeleid in de gaten. De Amerikaan was onder Bill Clinton vice-president van de Verenigde Staten was, vervolgens de verkiezingen van George W. Bush verloor en wereldwijde bekendheid verwierf met zijn strijd tegen klimaatverandering. Gore meent dat alle Apple-topmannen geschikt zijn om een groot bedrijf te leiden, en zegt dat daarmee rekening wordt gehouden bij het bepalen van de salarissen. Op dit moment wordt Apple geleid door Tim Cook.

Gore
Al Gore

Apple presteert sinds de dood van Jobs op de aandelenbeurs minder goed dan voorheen. Om dat het sterven van de oud-CEO samenviel met de introductie van de iPhone 4S, is echter niet duidelijk te zeggen wat de oorzaak van de moeite op de beurs is. De afgelopen maand deed het Apple-aandeel het slechter dan technologie graadmeter NASDAQ. Apple staat op dezelfde koers als een maand geleden, terwijl de NASDAQ bijna acht procent won.

Bron: Macobserver.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel