"Android marktleider app-downloads"


Android heeft Apple ingehaald, als het gaat om het aantal downloads van apps, tenminste, dat zeggen medewerkers van het populaire besturingssysteem. Android zou een marktaandeel van 44 procent hebben, iOS 31.

De belangrijkste factor in het succes van Android zou het open platform zijn, waardoor iedereen die dat wil een toestel met Android kan maken. Ook is het makkelijk om een app toe te voegen aan de Android Market. Apps worden van te voren niet beoordeeld, waardoor in de Android Market veel apps te krijgen zijn. De cijfers die door leden van het Android-team worden genoemd, hebben betrekking op het tweede kwartaal van dit jaar.

2011219 android large

De mooie cijfers verhullen dat het voor ontwikkelaars die geld willen verdienen met hun app nog steeds beter is om een iPhone-app te maken. De gemiddelde verdiensten met een iPhone-app lagen voor de zomer van dit jaar ongeveer acht keer zo hoog als de verdiensten met een Android-app. Om ontwikkelaars te blijven trekken is het voor Google daarom belangrijker om ontwikkelaars een mooi verdienmodel te bieden dan te focussen op absolute aantallen.

Bron: Bgr.com



Praat mee over dit artikel