Sony kondigt ‘gemiddelde’ Xperia 8 aan in Japan


In thuisland Japan heeft Sony een nieuw mid-range toestel aangekondigd; de Xperia 8. Of het 6 inch grote Xperia-toestel ook de sprong naar Europa maakt is nog onbekend.

Sony is allang geen hele grote speler meer op smartphonegebied maar de Xperia-naam geniet hier nog wel een grote naamsbekendheid. En daarom waren we wat verbaasd dat we nog nooit van de Xperia 8 gehoord hadden terwijl hij in thuisland Japan inmiddels is aangekondigd. Het gaat om een 6 inch groot Android-toestel met dubbele camera achterop.

De Sony Xperia 8 komt in diverse kleuren uit waaronder zwart, oranje, lichtblauw en wit en krijgt voor een mid-range toestel een flink prijskaartje van omgerekend 500 euro. Dat alleen al maakt het onzeker of de '8' een levensvatbare toekomst heeft in Europa. De overige specs zijn namelijk niet heel erg high-end. Denk aan een FHD+ resolutie scherm, Snapdragon 630-processor, 4 GB aan RAM-werkgeheugen, 2760 mAh batterij en een maximale cameraresolutie van 'slechts' 12 megapixel.

Nederlandse release

We houden de pers-inbox in de gaten voor het geval het toestel hier wel door Sony aangekondigd wordt maar we zouden er voor nu even geen rekening mee houden. Wie toch een mid-range Sony wil hebben die hier verkrijgbaar is kan altijd terecht bij de veel voordeliger Xperia 10.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel