Orange Unique vanaf nu leverbaar bij onder andere de Orange shops


Orange heeft vanaf nu een volledige samensmelting van vaste telefonie en mobiele telefonie. Je hebt nog maar één telefoon nodig voor alle gesprekken die je voert binnenshuis of buitenshuis. Orange is daarin de eerste en uniek!

Een samensmelting van vaste en mobiele telefonie, wat houdt dit in? Iedereen die in de afgelopen tijd een Livebox bij Wanadoo heeft aangeschaft voor zijn internet en vaste telefoniediensten zal vanaf nu gebruik kunnen gaan maken van het nieuwe Unique systeem.

Het idee is vrij simpel. Realiseer een mogelijkheid dat gebruikers met een mobiele telefoon kunnen bellen in en om het huis via de Livebox van Wanadoo Orange en geef ze de mogelijkheid om een mobiel GSM abonnement af te sluiten bij Orange wanneer ze niet in de buurt zijn van het huis of een andere Livebox.

Orange Livebox

De gebruiker kan dus op elk moment overal bellen of gebeld worden al is het via het draadloze Wifi netwerk van de Orange Livebox of via het GSM netwerk van Orange zelf. Dit lost bijvoorbeeld problemen op wanneer men slechte dekking heeft binnenshuis en voor de klant zal er één rekening bestaan voor alle mobiele en vaste kosten. Tevens is er nog maar één telefoonsysteem nodig in en om het huis, namelijk de mobiele telefoon. Men is dus op elk moment van de dag bereikbaar in elke omstandigheid.

De gebelde minuten via het interne huis netwerk en de Orange Livebox zullen door de Livebox worden doorgegeven en geregistreerd door Orange. Men heeft dus straks één mobiel abonnement voor al uw telefoongesprekken inclusief naar het buitenland. Zelfs één pakket voor telefoongesprekken en het gebruik van internet. Gemak dient de mens en Orange realiseert dit als eerste binnen de mobiele markt.

Tevens kunnen andere gebruikers met een toestel dat door Orange wordt ondersteunt gebruik maken van iedere Livebox. Per Livebox kan men namelijk vijf toestellen aansluiten en drie gesprekken tegelijk voeren. Dus mocht een familielid of vriend ook beschikken over een Livebox en men heeft één van de nieuwe Unique modellen dan kan men gebruik maken van het nieuwe systeem. Een uitkomst wanneer men naar een plek moet waar slechte dekking is en waar men toch bereikbaar wil zijn via de Livebox van een ander persoon.

Zijn er dan geen nadelen aan? Jawel, momenteel zijn er maar drie modellen die deze mogelijkheid ondersteunen. De techniek is gebaseerd op het UMA protocol dat momenteel alleen in de Nokia 6136 en Samsung P200 ingebouwd is. Meer modellen zullen nog volgen, maar momenteel vormen deze twee modellen de eerste lichting. In November volgt nog de Motorola A910 en in de loop van volgend jaar komen daar nog zeker 15 modellen bij van onder andere Sagem, Alcatel en Sony Ericsson.

Samsung P200
Nokia 6136

De keuze is dus nog vrij beperkt, maar de mogelijkheden voor de toekomst zijn eindeloos. Helaas is het nog niet mogelijk om gesprekken van uw vaste lijn binnen te krijgen op uw mobiele toestel wanneer u binnen het Wifi bereik bent van de Livebox. Zeker een optie voor de toekomst waarbij men de mobiele telefoon volledig integreerd in het thuisnetwerk.

Degenen die nu kiezen voor Unique ontvangen het complete pakket de eerste zes maanden vanaf € 36,45 per maand, inclusief Orange ADSL Family met draadloze Livebox, mobiel abonnement en gratis telefoon.

Voor meer informatie over de toestellen klik op de links die aan de toestelnamen gehangen zijn. Voor meer informatie over Orange en het Unique systeem klik op de onderstaande link:

Orange Unique

Mocht men in de toekomst op zoek zijn naar modellen die Orange Unique ondersteunen dan kan men zoeken binnen onze zoekfunctie op toestellen die de UMA functionaliteit ondersteunen.



Praat mee over dit artikel