Apple lanceert naast kleinere iPad mini ook vierde generatie iPad


Zonder al teveel verrassingen heeft Apple de kleinere iPad mini aangekondigd. De nieuwe iPad mini beschikt over een scherm van 7,9 inch tegen 9,7 inch van de reguliere iPad en is met 7,2 millimeter even dun als een potlood.

Wie had ooit gedacht dat Apple een kleinere iPad zou aankondigen? Die dag is toch gekomen met de introductie van deze iPad mini. Het apparaat weegt iets meer dan 300 gram en is daarmee 53 procent lichter dan vorige iPads. Toch is de iPad mini vervaardigd van aluminium en niet van goedkoop plastic.

iPad mini
De nieuwe iPad mini

Het scherm van 7,9 inch beschikt over een 1024 bij 768 pixels en is daarmee qua resolutie even groot als de iPad 2. Voordeel is dat alle bestaande iPad-apps gewoon werken op deze iPad mini zoals je gewend bent. Bovendien meet het 7,9 inch grote scherm tot 35% meer pixels dan concurrerende 7-inch tablets.

iPad mini specs

Onder de motorkap zit een A5 dualcore processor, de nieuwe lightning-adapter en een batterij die 10 uur meegaat. Even veel als je van andere iPads gewend bent. De nieuwe iPad mini zal vanaf 26 oktober in de pre-order gaan en is verkrijgbaar in het wit en zwart.

Vierde generatie iPad

Naast de verwachte aankondiging van de iPad mini presenteerde Apple ook de vierde generatie iPad. De vorige iPad moest nog 'nieuwe iPad' genoemd worden, deze noemen we voor het gemak maar even 'nieuwere iPad'. Erg veel is er niet gewijzigd, behalve dan de processor. Dat is nu een A6X exemplaar dat maar liefst 2 maal krachtiger is dan z'n voorganger.

iPad A6X cpu

Daarnaast is er bredere LTE-ondersteuning. Vermoedelijk zal hiermee de nieuwere iPad ook de frequenties ondersteunen die hier in Nederland uitgerold zullen worden. Tot slot is daar de nieuwe Lightning-adapter waarmee alle iOS-apparaten uitgerust gaan worden. De prijzen blijven gelijk, net als het kleurenschema en ingebouwd geheugen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel