Google presenteert Nexus 10 tablet met hoge resolutie scherm


Het Android-event in NYC mag dan wel zijn afgelast, dat wil niet zeggen dat Google de nieuwe producten onder de pet wou houden. In tegendeel, want het kondigde gewoon deze nieuwe 10 inch Nexus-tablet aan.

Geen strakke lijnen meer, maar een tablet met rondingen. Werd de Nexus 7 nog in samenwerking met Asus gemaakt, de Nexus 10 is door Samsung gemaakt. Het apparaat beschikt over een 10 inch scherm met een indrukwekkende 2560 bij 1500 pixels resolutie. Rekenen we de pixeldichtheid uit dan komen op een zeer nette 300. Meer dan de iPad met Retina-display.

Google geeft een batterijduur op van 9 uur nonstop video bekijken en 500 uur in standby-modus. Dit is vooral te danken aan de grote 9.000 mAh batterij. Dat is weliswaar kleiner dan de iPad maar moet worden goedgemaakt door de energiezuinige Samsung Exynos 5 5250 processor dat gebaseerd is op een Cortex A15-ontwerp. De processor draait op 1,7 GHz en krijgt hulp van een Mali T604 grafische processor. Naast de gebruikelijke aansluitingen is er microHDMI en een Pogo Pin. Er zijn bovendien twee camera's aanwezig; een 5 megapixel aan de achterzijde en een 1,9 megapixel aan de voorzijde. Er zijn uitvoeringen in 16 en 32 GB en prijzen beginnen vanaf 399 dollar. Met de huidige wisselkoers is dat net geen 310 euro. Apple heeft er weer een nieuwe concurrent bij.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel