Huawei komt met herkenbare Honor 8C op de proppen


Tegenwoordig moeten we de specificaties induiken willen we het verschil tussen alle nieuwe Huawei en Honor-toestellen weten. Zo ook bij de zojuist aangekondigde Honor 8C. Die lijkt verdacht veel op andere recente modellen van het Chinese merk die inmiddels allemaal een schermnotch hebben, kleurrijke achterkant en dubbele camera met AI.

In een notendop is de Honor 8C (naast de opvolger van de Honor 7C) een 6,28 inch grote telefoon met HD+ scherm, 13 + 2 megapixel camera achterop, 8 megapixel selfiecam, Dual SIM en een stevige 4000 mAh batterij. Dit alles wordt draaiende gehouden door een Snapdragon 632-processor op maximaal 1,8 GHz met een keurige 4 GB aan werkgeheugen.

Honor 8C in alle kleuren
De Honor 8C in z'n toekomstige kleuren

Uiteraard zijn de camera's voorzien van het nodige AI-geweld. Deze kunstmatige intelligentie zorgt vooral voor het automatisch selecteren van de beste instellingen afhankelijk van de situatie. Dat gebeurt direct en zonder dat je er erg in hebt. Ook de camera voorop ontkomt niet aan het AI-sausje waar Huawei momenteel graag mee strooit. De AI Beautify maakt huidtinten meer effen wat ideaal is voor het wegwerken van puistjes. Al wordt de functie niet bij iedereen gewaardeerd want het levert soms wel een wat onnatuurlijk plaatje op. Huawei brengt de Honor 8C uit in de kleuren Aurora Blue, Platinum Gold en Nebula Purple. Al deze uitvoeringen kennen een achterkant met 3D nano-structuur waardoor licht op een bijzondere manier weerkaatst wordt. De 8C is eerst voor China aangekondigd en onduidelijk is nog of een Europese release in het verschiet ligt.Praat mee over dit artikel