HMD Global maakt 6 inch grote Nokia 3.1 Plus officieel


Het Finse HMD Global heeft zojuist in India de Nokia 3.1 Plus aangekondigd. Een 6 inch groot toestel met dubbele camera voor een scherpe prijs. Tenminste als je hem in Roepie wilt afrekenen want een Europese release is nog niet aangekondigd.

Het aantal Nokia's dat momenteel de markt bereikt gaat in rap tempo. De teller staat voor dit jaar al op 8 en als deze Nokia 3.1 Plus ook hier wordt uitgebracht verhogen we dat aantal graag naar 9. Voorlopig lijkt het toestel alleen bestemd voor India. Zij krijgen daar vanaf oktober de beschikking over een 6 inch grote Android-telefoon met HD+ resolutie, 2 dagen aan batterijduur, dubbele camera en laag prijskaartje vanaf € 159.

Nokia 3.1 Plus in Blauw
De in India aangekondigde Nokia 3.1 Plus

Zoals gebruikelijk draait de Nokia 3.1 Plus het kale Android One. Hiermee ben je gegarandeerd van jarenlange updates waaronder maandelijkse beveiligingsupdates. HMD Global is groot voorstander van het Android One-programma en brengt vrijwel uitsluitend haar toestellen hieronder uit. Dat is een groot voordeel voor consumenten die zich geen zorgen hoeven te maken over toekomstige updates en ondersteuning. De 3.1 Plus komt uit in de kleuren blauw, wit en 'Baltic' en in varianten met 2 GB aan RAM en 16 GB aan opslag of 3 GB aan RAM en 32 GB aan opslag. De eerste kost 159 euro, de tweede variant moet 179 euro kosten. Geen gek bedrag voor een toestel met 13 + 5 megapixel camera en groots 18:9-scherm. Nu alleen nog even hier uitbrengen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel