Bekeuringen voortaan via Samsung Galaxy S5 uitgeschreven


De nationale politie heeft 10.000 dienders uitgerust met een Samsung Galaxy S5. Hiermee kunnen ze naast persoonsgegevens ook bekeuringen uitschrijven. Voorheen maakte de politie nog weinig gebruik van moderne smartphones.

De bedoeling is dat halverwege 2016 in totaal 33.000 dienders met een Samsung Galaxy S5 rondlopen. Daarmee kunnen ze dan iemand's ID-gegevens controleren en bonnen uitschrijven. Om de privacy te waarborgen wordt ieder verzoek geregistreerd en agenten krijgen ook instructies over hoe om te gaan met het systeem.

Samsung Galaxy S5 graffiti
Graffiti?? Bekeuring!

Voordeel, of nadeel hoe je het bekijkt, is dat bekeuringen sneller op de deurmat vallen. Duurt dat nu soms nog weken, in de nieuwe situatie is dat gemiddeld 6 dagen. Het moet in de nabije toekomst ook mogelijk worden om aangifte te doen via de Galaxy S5. Deze nieuwe manier van aangifte doen is papierloos en sneller. Het moet bovendien het aantal procedurefouten verminderen. Zo kan een agent bij het doen van een woninginbraak via z'n mobiel de aangifte doen, foto's als bewijs toevoegen en een bevestiging via mail versturen.

Via: AD


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel