Microsoft topman Steve Ballmer verliest helft bonus


Steve Ballmer, het hoofd van Microsoft, krijgt dit fiscale jaar slechts de helft van zijn maximaal mogelijke bonus. Hij wordt gestraft voor het gefaalde KIN-project en een afnemend marktaandeel van Windows Mobile.

Hoewel Ballmer successen boekte met het lanceren van Windows 7, Office en vooruitgang boekte in cloud-computing en games was Microsofts compensatie comité meedogenloos. Het opgeven van het kostbare KIN-project en het afnemende marktaandeel van Windows Mobile werden als hoofdargumenten aangedragen voor de halvering. Naast het falen in de mobiele telefoon sector werd ook de trage reactie op Apple’s iPad genoemd als een reden voor het snijden in de bonus. De halvering betekent dat Ballmer dit jaar nog steeds 670.000 dollar in ontvangst mag nemen, waarmee hij zijn bestaande loon alsnog verdubbelt.

Steve Ballmer MWC
Steve Ballmer tijdens het MWC event vorig jaar

Begin juli meldden we over het beëindigen van het KIN-project. De KIN was een smartphone speciaal gericht op jongeren. Nog voordat het toestel echter naar Europa kwam draaide Microsoft het project de nek om en werden de ontwikkelaars overgebracht naar het Windows Phone 7 team. Windows Phone 7 wordt vermoedelijk 11 oktober officieel onthuld.

Bron: Pcpro.co.uk


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel