Huawei kondigt Watch GT aan met accuduur van 2 weken


Huawei heeft tijdens een persevent in Londen een nieuw slim horloge aangekondigd dat in tegenstelling tot eerdere smartwatches niet onder Google's Wear OS draait maar onder een eigen besturingssysteem genaamd RTOS. Gevolg is weliswaar het niet kunnen draaien van apps van derden maar daar staat een accuduur van 2 weken tegenover.

De Watch GT heeft een tijdloos ontwerp van glas, metaal en keramiek en is verkrijgbaar in twee uitvoeringen; een Sport met zwart plastic bandje en een Classic variant met bruin lederen polsband. Alhoewel beide uitvoeringen waterdicht (5ATM) zijn kan alleen met het sportieve Graphite Black-bandje gezwommen worden. Het scherm bestaat uit een rond AMOLED-paneel met diameter van 1,39 inch en een resolutie van 454 bij 454 pixels.

Huawei Watch GT Sport en Classic
De Huawei GT Sport (zwart) en Classic (bruin leer)

Het ontbreken van Wear OS lijkt hem minder geschikt te maken als 'slim horloge'. Notificaties van je telefoon kunnen alleen via Bluetooth doorgegeven worden omdat WiFi of 3G/4G ontbreekt. Hierdoor zijn wel flink langere batterijtijden mogelijk, volgens Huawei tot zelfs 2 weken. Schakel de hartslagmonitor uit en een maand moet haalbaar zijn. De hartslagsensor is trouwens wel het onderdeel waar Huawei met meest trots op is, zo lijkt. Deze scant continue je pols in tegenstelling tot iedere zoveel tijd. Wat de Huawei Watch GT precies met die data doet, waar het deze opslaat en hoe je deze kunt analyseren blijft onduidelijk uit Huawei's persbericht. Ook de fitness-functies blijven ietwat onbelicht. Het horloge herkent wel diverse activiteiten waaronder hardlopen, zwemmen en fietsen maar onbekend blijft hoe en welke suggesties het geeft om je te verbeteren. Het redelijk eenvoudige karakter resulteert wel in een relatief goedkoop prijskaartje. De Sport-uitvoering met plastic bandje kost 199 euro, de Classic-variant met lederen bandje moet 249 euro kosten. Beiden liggen vanaf 23 oktober in de winkels.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel