Apple brengt Watch Series 4 uit met 30% groter scherm

Watch Series 4 eerste die hartslagfilmpje kan maken en analyseren


Apple heeft een geheel vernieuwde Apple Watch aangekondigd. De Watch Series 4 krijgt een nieuw design met dunnere randen waardoor er meer dan 30% meer informatie weergegeven kan worden. Het horloge krijgt naast de nodige fitness-functies vanaf nu ook veel meer medische functies mee.

Natuurlijk zijn er nieuwe watchfaces die maximaal gebruikmaken van het grotere scherm. Ook is er een 'deep breath'-watchface die je helpt om je ademhaling in rustiger vaarwater te krijgen. Naast het scherm kregen ook veel andere componenten een redesign. Zo heeft de digital crown haptic feedback gekregen waardoor je hem preciezer kunt bedienen. De luidspreker is 50% luider geworden wat ideaal is voor het maken van telefoontjes. Om te zorgen dat er zo min mogelijk echo optreedt is de microfoon zo ver mogelijk van de speaker geplaatst.

Apple Watch Series 4
De Apple Watch Series 4 met groter scherm

Ook geheel nieuw ontworpen is de achterkant. Deze bestaat nu uit zwart saffieren kristal en kent daardoor een beter ontvangst. Handig is verder dat de Apple Watch Series 4 tot twee keer sneller dankzij de nieuw ontwikkelde Apple S4; een 64-bit en dual-core chip. Verbeterde sensoren en de extra rekenkracht maken het vanaf nu mogelijk om een valpartij te registreren. Het horloge vraagt vervolgens of je oké bent en of je hulp wilt inroepen. Reageer je niet dan belt het horloge automatisch een ingesteld SOS-contact.

Hartfilmpje

Apple bestede tijdens de introductie veel aandacht aan de verbeterde hartslagmonitor. Deze kan nu een hartfilmpje maken (ECG), iets wat binnen 30 seconden gebeurt. Het horloge kan de uitkomst daarvan analyseren en waarschuwt voor een te lage hartslag of onregelmatige hartslag. Als dat het geval is geeft het horloge daarvan een melding en stelt voor om bij een doktor langs te gaan. Ondanks al deze nieuwe functies blijft de batterijduur op een dag staan. Er komen 3 kleuren van uit; Silver, Gold en Space Grey. De nieuwe Stainless Collection krijgt een nieuwe gepolijste Space Black-kleur. Verwacht het horloge 21 september in de winkel, prijzen lijken gelijk te blijven.


Prijsvergelijker Apple Watch Series 4 40mm

Toon alle aanbiedingen van de Apple Watch Series 4 40mmPraat mee over dit artikel