Duurdere Google Pixel 8 aangekondigd met vele AI-functies


Tijdens haar Made By Google-event heeft de zoekgigant de nieuwe Google Pixel 8 gepresenteerd. Het flink verbeterde toestel leunt sterk op AI-functies om betere foto's te maken, duidelijker video's en zelfs geluid. Helaas komt deze verbetering met een aanzienlijk hoger prijskaartje.

Het uiterlijk van de Pixel 8 heeft een kleine wijziging gekregen. De vormen zijn wat ronder, de achterkant is mat en het formaat is wat kleiner dan de Pixel 7. Het schermformaat komt nu uit op 6.2 inch.

Google Pixel 8 with Actua Display in the color Obsidian
De Pixel 8 met het nieuwe Actua Display

Google verhoogt de schermverversing van 90 naar 120Hz. Het scherm van de Pixel 8 kan terugschakelen tot 60Hz voor als content niet beweegt. Dit moet batterij sparen. De piekhelderheid van het scherm komt uit op een keurige 2000 nits. Dit moet het aflezen buitenshuis verbeteren. Al deze veranderingen heeft Google doen besluiten het scherm de naam 'Actua Display' te geven.

Tensor 3

Tijdens het Made By Google-evenement werd veel aandacht besteed aan de Tensor 3-processor. Deze door Google ontwikkelde chip maakt vele functies van de Google Pixel 8 mogelijk. Het merendeel draait om AI; kunstmatige intelligentie.

Google Tensor 3 On Pixel 8
Enkele functies die Tensor 3 mogelijk maakt

Eén van de dingen waar Tensor 3 veel sneller in is is het omgaan met Machine Learning-modellen (ML models). Vele AI-functies werken op basis van deze modellen. Er zijn modellen om spraak te herkennen, afbeeldingen te analyseren en audio te onderscheiden. De meeste kan Google zelfs lokaal op de Pixel 8 draaien, wat de snelheid ten goede komt.

Vernieuwde groothoek-camera

De Google Pixel 8 krijgt een vernieuwde 50MP groothoekcamera die 21% met lichtinname. Inzoomen kan op de sensor en Google belooft dat 2x inzoomen nog altijd de kwaliteit van optisch inzoomen oplevert. Er is verder een macromodus voor extreme close-ups.

Google Pixel 8 Camera Features
Belangrijkste camera-functies Pixel 8

Video's schieten krijgt een grote update met de Pixel 8. Vanaf nu werkt Real Tone ook in video's waardoor met name donkere huidstinten natuurgetrouwer worden vastgelegd zonder over- of onderbelicht te raken. Video's waarbij de audio nauwelijks hoorbaar zijn kunnen door Audio Magic Eraser verbeterd worden. Deze kan het achtergrondgeluid isoleren waarna je kunt selecteren welke je wilt verwijderen. Denk aan het blaffen van een hond, verkeersgeluiden of de wind.

Video Boost en Night Sight Video

Video Boost moet de HDR+ techniek naar video's brengen. Het lijkt op 'HDRnet on Tensor' wat Google introduceerde bij de Pixel 6-serie maar dan flink verbeterd, met name in het donker. Interessant is dat voor deze functie niet alle rekenkracht afkomstig is van de ingebouwde Tensor 3. Video's worden geüpload naar Google waarna een deel van de bewerking daar plaatsvindt. De resultaten verschijnen daarna op je telefoon.

Night Sight Video comparison
Verschil zonder en met Night Sight Video

Best Take

Groepsfoto's zullen straks sneller gemaakt worden, mits je een Pixel 8 hebt. Schiet een paar en kies vervolgens per persoon de beste versie. Best Take zal dan de meest ideale groepsfoto samenstellen. Ook al heeft die niet plaatsgevonden. Ook deze functie wordt wederom mogelijk gemaakt met de hulp van AI.

Demonstration of Google Best Take for taking group pictures
Kies de beste versies voor een groepsfoto

Pixel 8 prijs en verkrijgbaarheid

Google brengt de Pixel 8 uit in drie kleuren; 'Obsidian', 'Rose' en een grijsgroene versie genaamd 'Hazel'. Er zijn uitvoeringen met 128 en 256GB aan opslaggeheugen. Bestellen kan meteen, de eerste modellen worden week 41 geleverd. De prijs is verhoogd in vergelijking met vorig jaar. Het instapmodel kost nu €799. Google geeft daar wel 7 jaar aan Android-updates voor terug, dus tot aan 2030.


Prijsvergelijker Google Pixel 8
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
hollandsnieuwe abonnement € 35,00 € 0,00 10000 10 GB 4G+ Bekijk
Vodafone abonnement € 37,50 € 0,00 150 3 GB 5G Bekijk
KPN abonnement € 39,00 € 0,00 150 12 GB 5G Bekijk
Budget Mobiel abonnement € 20,00 € 437,00 onbeperkt onbeperkt 5G Bekijk
Lebara abonnement € 25,00 € 469,00 150 40 GB 4G Bekijk
50plusmobiel abonnement € 6,00 € 534,00 onbeperkt 3 GB 4G+ Bekijk
Delta abonnement € 35,00 € 561,00 onbeperkt onbeperkt 5G Bekijk
Caiway abonnement € 35,00 € 561,00 onbeperkt onbeperkt 5G Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 8


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel