Apple kan miljoenenboete opleggen aan lekkende bedrijven


Denk niet dat je als fabrikant voor Apple een makkelijk bestaan hebt. Apple mag dan wel een flinke klant zijn, mocht je uit de school klappen dan kan je dat een flinke boete opleveren. Een bedrag wat tegen de 50 miljoen dollar loopt.

Het bedrijf Apple wordt omhuld door geheimzinnigheid. De laatste tijd lijkt daar weinig van terecht te komen want het aantal productlekken is vandaag de dag enorm. Toch probeert Apple er alles aan te doen om die te voorkomen. Bedrijven die informatie lekken, bewust of onbewust, kunnen een megaboete aan hun broek krijgen. Dit bedrag zou kunnen oplopen tot 50 miljoen.

Top Secret Apple

Dat Apple dergelijke afspraken heeft lopen met leveranciers kwam naar buiten dankzij het faillissement van GT Advanced Technologies. Dat leverde, of beter gezegd; moest het saffierglas leveren voor iPhone 6 en de 6 Plus. Uiteindelijk lukte dit door diverse redenen niet en werden er alleen voor de toekomstige Apple Watch schermen geleverd. Dit blijkt in de praktijk niet genoeg om winstgevend te zijn en daarom sluit het haar saffier-productiefaciliteiten. En dankzij dit debacle weten wij nu weer iets meer over de werkwijze van Apple.

Bron: Ft.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 6

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Prijsvergelijker Apple iPhone 6 Plus

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6 Plus


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel