Nieuwe iPhone(s): wat kunnen we verwachten


Nog één dag wachten, en dan zien veel smartphone-fans waar ze maandenlang opgewacht hebben: de lancering van één of meerdere nieuwe iPhones door Apple. Op 4 oktober om 19.00 Nederlandse tijd is het zover.

Een aantal geruchten gaan rond over de presentatie die Apple morgen houdt. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende opties die in het geruchtencircuit rond gaan. De eerste prangende vraag is of Apple meerdere iPhones uitbrengt. Hardnekkige geruchten willen dat het bedrijf met een high-end en een mid-end-toestel komt. Er zijn echter meerdere aanwijzingen dat Apple het bij één nieuw toestel houdt.

2011269 iphone oct4 event invite

Meerdere toestellen?

Op de aankondiging van het event waarbij Apple over de iPhone spreekt, is bij het telefoon-icoon een ‘1’ te zien. Is dit een boodschap aan iedereen die denkt dat Apple met meerdere toestellen komt? Misschien. Twee toestellen zijn een mogelijkheid, maar wij zetten niet al ons geld erop in. Misschien komt Apple in een later stadium met een mid-end toestel, en komt morgen alleen de high-end iPhone 5. De ruime beschikbaarheid van de iPhone 4 op dit moment kan gelden als een aanwijzing dat dit toestel nog even blijft.

Als Apple met één toestel komt, dan is dat zeer waarschijnlijk de iPhone 5, waarvan al een aantal details lekten, zoals een groter scherm, plattere behuizing en een dualcore-processor. Een mid-end variant kan dan later komen. Voor veel Apple-fans zou het een teleurstelling zijn als Apple anderhalf jaar na de iPhone 4 slechts met een opgepoetste versie van dat toestel komt, en eerlijk gezegd verwachten we dat ook niet.

iPhone 4S

Mocht Apple wel met twee toestellen komen, dan gaat het volgens insiders om de iPhone 4S. Over dit toestel gaan meerdere geruchten. Overeenkomst tussen de onbevestigde berichten is dat het toestel uiterlijk zeer sterk op de iPhone 4 lijkt. Over de andere eigenschappen gaan geruchten over zowel een geupgradede iPhone 4 als een gedowngradede iPhone 4.

De iPhone 4S wordt volgens sommigen een goedkope versie van de iPhone 4, met minder opslagruimte dan het huidige toestel. Deze telefoon zou rond de 400 dollar zonder abonnement kosten. Andere geruchten willen echter dat de iPhone 4S een iPhone 4 met dualcoreprocessor is. Dit toestel kan nog steeds onder de iPhone 5 in de markt worden gezet.


Prijsvergelijker Apple iPhone 5

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel