Nieuwe Asus ZenWatch 2 is voordelige en grote Android Wear-horloge


Asus heeft tijdens de IFA de opvolger van de ZenWatch aangekondigd. Het Android Wear-horloge krijgt twee nieuwe broertjes van 45 en 49 millimeter groot met een redelijk voordelige prijskaartje.

Beide uitvoeringen van de ZenWatch 2 krijgen een AMOLED-beeldscherm. Op de ene is die 1,45 inch en op de andere 1,6 inch. Dat is iets kleiner dan het 1,63 inch grote scherm op de eerste generatie ZenWatch. Qua specificaties ontlopen de uitvoeringen elkaar niet. Zo zijn beiden voorzien van een redelijk krachtige Snapdragon 400-processor met 512 MB aan RAM. Beiden beschikken verder over Bluetooth 4.1 maar kunnen ook via WiFi in verbinding blijven.

Asus ZenWatch 2

Beide horloges kunnen eenvoudig van bandje wisselen. Bandjes van 18 millimeter zijn geschikt voor het kleinere model terwijl op het grotere model de 22 millimeter bandjes passen. Asus brengt de nieuwe ZenWatch 2 uit in verschillende kleuren waaronder zilver, donkergrijs en goud. Vanaf oktober zullen de horloges wereldwijd in de verkoop gaan tegen een verwachte verkoopprijs van 149 euro voor het 1,45 inch model en 169 euro voor de grotere 1,6 inch variant.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel