Xiaomi toont Mi Mix Alpha; telefoon volledig uit scherm


Een telefoon die eigenlijk helemaal uit scherm bestaat; zo kun je de Mi Mix Alpha van Xiaomi misschien het beste omschrijven. Het toestel kent een onmogelijke screen-to-body-ratio van 180,6% doordat ook de achterkant grotendeels uit scherm bestaat.

Of het praktisch is weten we (nog) niet. Er lijkt zo op het eerste gezicht geen echt probleem opgelost te worden maar gaaf is het wel. Het scherm op de Mi Mix Alpha vouwt om het hele toestel heen. Alleen achterop is een strook leeg gelaten voor de camera(s). Voorlopig is het slechts een concept, Xiaomi lijkt geen plannen te hebben het toestel grootschalig uit te brengen.

Xiaomi Mi Mix Alpha

Het toestel past trouwens wel goed in de Mi Mix-serie. Hij omringt zich met toestellen die eerder al de rand opzochten van wat mogelijk was. Ook de Mi Mix Alpha weet ons te verbazen al kunnen we niet meteen een goede use-case verzinnen voor een dergelijk scherm. Behalve dan natuurlijk dat het er indrukwekkend uitziet. Doordat de rand ook uit scherm bestaat kent het toestel geen volumeknoppen. Het verhogen of verlagen van het geluid gebeurd door aanrakingen.

Stevig prijskaartje

Wie wil opvallen met de Xiaomi Mi Mix Alpha moet overigens diep in de buidel tasten. Het toestel krijgt een prijskaartje mee van boven de 2500 euro. Daarvoor krijg je dus een groots scherm voor terug met 108 megapixel camera, Snapdragon 855+ met 12 GB RAM en 4050 mAh batterij.Praat mee over dit artikel