Apple slaat naar aanloop nieuwe iPhone vele LTE-patenten in

· 1 reactie


Als de geruchten kloppen dan beschikt de nieuwe iPhone 5 over het snellere LTE. Om toekomstige rechtszaken voor te zijn heeft het bedrijf maar liefst 434 LTE-gerelateerde patenten ingeslagen binnen korte tijd.

Het inkopen van de LTE-patenten is niet vreemd want Samsung had reeds aangekondigd dat het direct een rechtszaak zou starten indien Apple met een iPhone met LTE-ondersteuning zou komen. Samsung heeft jarenlange ervaring op het gebied van mobiele telefonie en stond aan de wieg van vele LTE-technieken waarop het nu patent heeft. In totaal bezit het 819 patenten die gerelateerd zijn aan LTE.

Apple patent
Apple bezit aardig wat patenten, inmiddels ook op LTE

Apple doet relatief kort mee in de markt van mobiele telefoons en had precies een jaar geleden geen enkele LTE-patenten op haar naam. Inmiddels staat de teller dus op een indrukwekkende 434, waarvan een groot deel afkomstig van de aankoop van Freescale en Nortel en nog een groot deel van Apple's participatie in Rockstar Bidco. Bovendien bezit het inmiddels 44 eigen patenten. Hopelijk zal het genoeg zijn om zich te verweren in een nieuwe rechtszaak tegen Samsung. Want dat die er gaat komen is nagenoeg zeker.

Bron: Chosun.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel