Tien must-have Android Apps


De Android Market telt meer dan 100.000 applicaties. Helaas is het merendeel daarvan kaf, en moet je zoeken naar het koren. NieuweMobiel.NL helpt je daarbij, door tien applicaties op een rij te zetten die volgens ons echte must-haves zijn.

Tweetdeck

Tweetdeck is de bekendste Desktop-client om te Twitteren. Na de iPad en iPhone hebben de ontwikkelaars zich nu ook op Android gestort. De bekende kolom-indeling zorgt ervoor dat je snel tussen je Tweets, Mentions en DM's kunt bladeren. De ondersteuning voor meerdere accounts is echte uitkomst voor professionele tweeps. Bovendien ondersteunt Tweetdeck ook Facebook, Google Buzz en LinkedIn. Nadeel: de applicatie verkeert nog in het beta-stadium, en is vooralsnog alleen op de website van Tweetdeck te krijgen.

Tweetdeck
Tweetdeck

MyTracks

Voor de sportieveling die bij thuiskomst van een middag fietsen/rennen/roeien/zeilen graag de blits wil maken met zijn prestaties ontwikkelde Google My Tracks, een applicatie die met behulp van GPS exact je route bijhoudt, en laat zien hoe snel je ging, welke afstand je aflegde en wat je topsnelheid was. Naast koppeling met Google Maps kan My Tracks ook verbinding maken met Google Docs, zodat je snel een overzicht hebt van je trainingsprestaties.

Google Sky Map

Wil je tijdens een romantische avond met je partner onder een heldere sterrenhemel indruk maken met je kennis van de sterren? Zoek dan Google Sky map op. Je hoeft niet langer te zoeken naar het steelpannetje. Richt gewoon je mobiel op de sterren, en Sky Map vertelt je wel sterrenbeeld je ziet.

Googleskymap
Google Sky Map

Buienradar.nl

Buienradar.nl is al enkele jaren één van de populairste website van Nederland. Live radarbeelden helpen je om te zien of je nog snel droog naar de supermarkt kunt. De makers van de site hebben nu een eigen applicatie ontwikkeld, waardoor je de radarbeelden overal waar je gaat en staat bij je hebt.

Chrome to Phone

Chrome to Phone is en combinatie van een plugin voor de browser chrome en een applicatie voor Android. Als je de plugin geïnstalleerd hebt kun je youtube filmpjes, kaarten van Google Maps en links direct naar je mobiele telefoon sturen. Om Chrome to Phone te kunnen gebruik heb je overigens Android 2.2 Froyo nodig, wat betekent dat alleen gebruikers van de HTC Desire en de Google Nexus One deze applicatie kunnen gebruiken.

Barcode Scanner

Met je telefoon barcodes scannen, het lijkt op het eerst gezicht geen heel nuttige toepassing. Toch kun je met de Barcode Scanner aardige dingen doen. Barcode Scanner leest ook QR-codes, de vierkantje streepjescodes die je op deze pagina bij alle applicaties ziet staan. Op steeds meer plaatsen zie je zulke codes opduiken. Als je Barcode Scanner geïnstalleerd hebt kun je de QR-codes met je mobiel inlezen, en direct doorgaan naar de applicatie.

My Days

Speciaal voor de dames, maar ook handig voor de heren die graag vader willen worden (of juist niet): Met My Days kunnen vrouwen hun maandelijkse periode voorspellen. Zo weet je wanneer je vruchtbaar bent. Het programma voorspelt ook wanneer de volgende periode begint. Handig als je zelf vergeet hoe snel vier weken voorbij gaan.

Mydays
My Days

mAnalytics

Google Analytics is de meest gebruikte tool om het aantal bezoekers van je website bij te houden. Wil je altijd op de hoogte blijven van het aantal bezoekers, installeer dan mAnalytics. Behalve het aantal bezoekers en bezoeken geeft deze applicatie ook inzicht in je verkeersbronnen.

Task Killer

Android kan multitasken. Dat is een groot voordeel, maar vooral op telefoons die niet gezegend zijn met de zwaarste processor wordt het aantal draaiende applicaties soms teveel. Met de Task Killer kun je snel en eenvoudig applicaties die op de achtergrond draaien uitzetten.

Wordpress

De populaire blog-software Wordpress heeft een Android-applicatie uitgebracht, waarmee je met je mobiele telefoon berichten kunt publiceren én reacties kunt controleren. Handig als je opeens op Geenstijl.nl gelinkt wordt en de reaguurders van dit blog je site overspoelen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel