Nokia breidt Lumia-reeks uit met Lumia 920 onder Windows Phone 8


Zoals verwacht heeft Nokia vandaag tijdens een speciaal event haar Lumia-serie uitgebreid met een nieuw vlaggenschip; de Lumia 920. Naast Windows Phone 8 krijgt deze Lumia 920 ook PureView mee en ondersteuning voor draadloos opladen.

Veel informatie over zowel de Lumia 920 lekte dagen voor de aankondiging al uit. Zo kent deze telefoon weinig verrassingen. Toch zijn we nog lang niet uitgesproken over deze Lumia want Nokia hield toch nog wat geheimen voor ons achter.

Nokia Lumia 920 with PureView
De Nokia Lumia 920 met PureView

Nokia Lumia 920

Absoluut vlaggenschip is de nieuwe Nokia Lumia 920. Dit model erft het uiterlijk van de Lumia 800 en 900 en is zelfs nog een stukje groter geworden. Zo meet het scherm inmiddels 4,5 inch dat voorzien is van verbeterde ClearBlack. Niet alleen het scherm werd groter, ook de resolutie deed dat. Kwam Windows Phone 7.6 nog wat gedateerd over vanwege z'n WVGA-resolutie, dat probleem is helemaal verholpen met Windows Phone 8. En de Lumia 920 maakt daar op een prachtige manier gebruik van.

Hoewel de Lumia 920 met PureView via een reguliere USB-kabel opgeladen kan worden is er ook een draadloze lader als FatBoy-accessoire beschikbaar. Wie de Lumia 920 hierop legt zorgt dat hij wordt opgeladen. De 920 krijgt verder een 2.000 mAh grote batterij mee, de grootste ooit in een Nokia-telefoon. Verder heeft Nokia haar befaamde PureView-techniek geïntegreerd. Helaas geen 41 of zelfs 21 megapixel camera, maar een 8 megapixel exemplaar. Toch moeten de afbeeldingen die daaruit komen rollen beter zijn dan de concurrentie. Dat komt mede door de PureMotion HD+ techniek die voor beeldstabilisatie zorgt in de videomodus en dankzij het feit dat PureView zelf de juiste instellingen kiest voor de omstandigheden.

Later vandaag hopen we een uitgebreide hands-on te kunnen publiceren. Dus blijf ons in de gaten houden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel