Acer kondigt Jade Primo aan onder Windows 10 met Continuum-modus


Acer heeft tijdens haar perspresentatie op de IFA in Berlijn de Jade Primo aangekondigd. Een Windows 10-telefoon die over de Continuum-functie beschikt. Hiermee kun je een beeldscherm, toetsenbord en muis aansluiten om een computer te simuleren.

Microsoft had de Continuum-functie al laten zien maar telefoons die dat ondersteunen waren nog niet aangekondigd. Acer lijkt deze primeur nu te hebben door de introductie van de Jade Primo. Onduidelijk is nog wanneer het toestel en tegen welke prijs in de winkel ligt. Wel zijn enkele specificaties bekendgemaakt.

Acer Jade Primo
De Jade Primo van Acer

Zo krijgt de Jade Primo een 21 megapixel camera met dual LED-flitser. Voorop zit een 5 megapixel selfiecam. Het scherm meet 5,5 inch en Acer plaatst een Super AMOLED-paneel. Binnenin ligt een Snapdragon 808-processor op een nog onbekende snelheid. Zoals gezegd ondersteunt het toestel de Continuum-functie in Windows 10. Acer levert hiervoor een speciaal dockingstation mee waardoor je eenvoudig een beeldscherm, toetsenbord en muis kunt aansluiten. We moeten nog even wachten op de prijzen en beschikbaarheid. We zijn daarvoor deels afhankelijk van Microsoft die Windows 10 Mobile nog officieel moet lanceren.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel