Apple Watch Series 5 officieel met Always-On Display en kompas


Naast nieuwe iPhones en iPads bracht Apple ook een nieuwe Watch uit. De Watch Series 5 is verkrijgbaar in uitvoeringen van 40 en 44 millimeter en krijgt nu een Always-On-Display.

TL;DR: De Apple Watch Series 5 is een Series 4 met Always-On scherm en kompas.

Dat is natuurlijk wat flauw maar het komt er in essentie wel op neer. Erg veel nieuwe functies heeft het slimme horloge namelijk niet. Wel een nieuwe materiaalkeuze; titanium en keramisch. Iets wat Apple de Watch Edition noemt. Beide materialen zijn duurzamer en beter bestand tegen krassen. Ze zijn ook flink duurder.

Apple Watch Series 5

Always On scherm

Grootste nieuwe functie is het scherm dat altijd aan is. Het dimt wel en licht op wanneer je hem naar je toe draait. Ondanks dit claimt Apple wel een 18 uur durende batterijduur; hetzelfde als z'n voorganger. Dat komt doordat het de verversingssnelheid drastisch omlaag schroeft, tot 1x per seconde. Ook de nieuwe en zuiniger Apple S5-chip neemt wat van die energiebesparing voor z'n rekening.

Naast een kompas krijgen de 44mm en 40mm Watch Series 5 geen nieuwe functies. Opvallend. Wel een paar nieuwe kleuren, bandjes en afwerkingen. Verwacht Apple's nieuwe horloge direct in de winkel in de maten 40 en 44mm voor respectievelijk 449 en 479 euro. De Watch Edition lijkt hier niet uit te komen, de Watch Nike-versie wel. Prijzen daarvan starten eveneens bij 449 euro.


Vermelde toestellen