Huawei lanceert tweetal nieuwe smartwatches; Watch GT Active en Elegant


Naast het nodige P30-geweld introduceerde Huawei gisteravond tevens nog twee nieuwe smartwatches en een slimme bril. De Huawei Watch GT Active en Watch GT Elegant zijn uitvoeringen van de reeds bestaande Watch GT maar dan met een licht gewijzigd uiterlijk. De slimme bril werd in samenwerking met Gentle Monster gemaakt.

Het is bewonderingswaardig hoe snel Huawei nieuwe producten op de markt weet te brengen. Naast het moordende tempo waarin het smartphones uitbrengt weet het ook nog tijd te vinden om aan haar wearable-lijn te denken. De Huawei Watch GT Active heeft een iets grotere behuizing van 46 millimeter dan de Watch GT Elegant die met 42 millimeter wat verfijnder overkomt. Beiden hebben rechts twee knoppen, een hartslagmonitor en GPS-plaatsbepaling.

Huawei Watch GT Active en Watch GT Elegant
De Huawei Watch GT Active en Elegant

Verschillen zitten hem naast het uiterlijk in de accuduur. Op de Active Edition bedraagt die 2 weken terwijl je met de Elegant Edition al na een week aan de lader moet. Nog steeds niet gek voor een slim horloge met kleurenscherm. Net als de reeds bestaande Sport en Classic Edition draait het slimme horloge een eigen besturingssysteem. Huawei maakt dus geen gebruik van Wear OS van Google (voorheen Android Wear). Dat maakt hem wat minder bruikbaar omdat het app-aanbod kleiner is. Wanneer de horloges in de winkel liggen is nog even afwachten. Prijzen voor de GT Watch Active beginnen bij 249 euro terwijl de Elegant 229 euro moet kosten.

Huawei X Gentle Monster Eyewear

Verraste Huawei ook nog met de introductie van een eigen slimme bril. Dit concept is na het uitkomen van de Google Glass niet echt meer opgepakt omdat het nog zoeken naar geschikte toepassingen was. Huawei durft het weer aan en introduceert nu samen met Gentle Monster, een brillenfabrikant uit Azië, de X Gentle Monster Eyewear. De bril wordt bedient door te tikken aan de zijkant. Er zit een speaker in, kan opgeladen worden in een hoesje en lijkt te komen in een zonnebril-uitvoering.

Volledige specificaties ontbreken nog dus we weten niet of er een scherm inzit of dat het alleen voor notificaties en muziek bedoeld is. De ingebouwde batterij lijkt het wel even vol te houden met een capaciteit van 2200 mAh. Verwacht de slimme bril niet op korte termijn in Europa. Dit lijkt vooralsnog een Aziatisch avontuur.


Prijsvergelijker Huawei Watch GT Active
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Green Refurbished
€ 72,99 € 76,98   Bekijk
Amazon
Green
€ 137,20 € 137,20   Bekijk
MediaMarkt
Orange
€ 340,10 € 340,10   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Watch GT Active


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel