Samsung Galaxy Watch Active; draaibare ring weg voor compacter model


Eén van de onderscheidende functies van slimme Samsung horloges was de draaibare ring rondom het scherm. Een handige manier om hem te bedienen maar daardoor werd hij ook groter. En juist daarom is die ring bij de Galaxy Watch Active verdwenen. Maak kennis met het nieuwe 40mm model.

Qua specificaties komt de Galaxy Watch Active vrijwel helemaal overeen met de bestaande Galaxy Watch. Zo is er nog altijd een water- en zwemdichte 5ATM en IP68-behuizing die bovendien MIL-STD 810G robuust is. Ook is er gebruik gemaakt van dezelfde processor; Samsung's eigen Exynos 9110 op exact de dezelfde kloksnelheid van 1,15 GHz. Er is alleen een flink kleinere batterij van 230 mAh maar dat moet genoeg zijn voor het 1,1 inch kleinegrote scherm.

Samsung Galaxy Watch Active

Hierdoor is de behuizing net onder de 40 millimeter diameter gebleven, lekker compact dus. Ter vergelijking; die van de Galaxy Watch loopt al gauw richting de 46 millimeter. Toch is het Samsung gelukt om in een kleinere behuizing dezelfde functies zoals een bloeddrukmeter, hartslagmonitor en GPS in te bouwen. Het klokwerk kan draadloos opgeladen worden en draait Samsung's eigen Tizen OS 4.0 besturingssysteem.

Galaxy Watch Active in de winkel

Verwachte kleuren zijn Silver, Black, Rose Gold en Sea Green. Bandjes kunnen zelf verwisseld worden zolang ze maar 20mm breed zijn. De sportieve Samsung Galaxy Watch Active moet halverwege maart in de winkels liggen voor een adviesprijs van 249,99 euro. Vroege bestellers krijgen nog tot 14 maart een gratis Samsung powerbank ter waarde van 59,99 cadeau.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Watch Active
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Rose Gold
€ 155,99 € 155,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Watch Active


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel