Huawei Watch GT 2 officieel met accuduur van 2 weken


Tijdens de lancering van de Huawei Mate 30-series in Muchen kondigde Huawei ook haar nieuwe slimme horloge aan; de Watch GT 2 42mm en GT 2 46mm. Het klokwerk kan dankzij een eigen ontworpen chipset maar liefst 2 weken mee op 1 lading.

Vooral de 42mm uitvoering oogt nieuw dankzij z'n dunne ring terwijl de 46mm versie juist weer wat traditioneel oogt. Zoals ook z'n voorganger deed draait de Watch GT 2 onder een eigen platform. Verwacht hier dus geen Wear OS van Google met bijbehorende app-winkel.

Huawei Watch GT 2

De Huawei Watch GT 2 herkent tot 15 verschillende workouts en kent nu een stress monitor. Het klokwerk is waterdicht en voorzien van een hartslagmonitor. Die laatste kan ook bepaalde aandoeningen zoals hartfalen en bradycardie herkennen. Ook in de nachturen is het horloge werkzaam. Dankzij TruSleep 2.0 houd je je slaap in de gaten en doet hij suggesties om die te verbeteren. Je kunt verder bellen via Bluetooth en je slaat er tot 500 MP3-muziekbestanden in op.

Verkrijgbaarheid Watch GT2

Of en wanneer het horloge in de winkels ligt is nog onduidelijk. In tegenstelling tot de Mate 30 lijkt dit Huawei-product wel in Nederland uit te komen. Dat komt omdat deze geen Google besturingssysteem draait maar een eigen. Er zijn varianten in 42 en 46mm waarbij in die laatste een matzwarte, bruinleren en oranje sport-uitvoering beschikbaar komen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel