Beeldmateriaal toont Huawei Mate 10 Lite met 4 camera’s


Er is een foto en persafbeelding verschenen van de vermoedelijke Huawei Mate 10 Lite, een variant van de Mate 10 die op 16 oktober aangekondigd wordt. Bijzonder aan het toestel zijn z'n scherm met 18:9-verhouding en viervoudige camera.

Afbeeldingen van de Mate 10 Lite verschenen op VentureBeat en zijn afkomstig van Evan Blass die als insider geldt en vaker met beeldmateriaal van onaangekondigde telefoons komt. De Lite komt naast de reguliere Mate 10 en Mate 10 Pro uit. Deze Mate 10 Lite geldt, niet geheel verrassend, als eenvoudigste van het trio. Toch is er weinig eenvoudigs aan het toestel zo lijkt, zo is er een 5,9 inch scherm met 18:9 verhouding. Huawei past een resolutie toe van 1080 x 2160 pixels wat daarmee iets meer is dan Full HD. Toch is dit niet wat de Huawei Mate 10 Lite bijzonder maakt.

Huawei Mate 10 Lite

Dat is namelijk z'n viervoudige camera; 2 achterop en 2 voorop. Huawei combineert zowel een 16 als 13 megapixel met een secundaire 2 megapixel camera om scherpte/diepte effecten te maken. De hoogste resolutie vinden we, uiteraard, achterop. Onder de motorkap zou een Kirin 659-processor zitten. Dat is een octacore exemplaar op maximaal 2,3 GHz en met 4 GB werkgeheugen. Energie kan de Mate 10 Lite putten uit een batterij van 3.340 mAh groot. Zoals gezegd kondigt Huawei naar alle waarschijnlijkheid deze 10 Lite aan tijdens het 16 oktober event wat in München gehouden wordt. Het toestel ligt de maand daarop al in de winkels voor een adviesprijs van 379 euro. Interessant is dat het toestel dan meteen met Android 8.0 Oreo uitgerust is, momenteel de meest recente Android-versie. Beschikbare kleuren zijn zwart, blauw en goud.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel