Wederom persrenders van LG V40 ThinQ verschenen

V40 ThinQ belooft waar cameramonster te worden


Twitterlekker @evleaks heeft renders op z'n tijdlijn gezet van de aankomende LG V40 ThinQ. Het nieuwe vlaggenschip wordt naar alle waarschijnlijkheid in de nacht van 3 op 4 oktober 2018 aangekondigd en beschikt achterop over 3 camera's.

We gaan de komende tijd veel vaker zien dat telefoons achterop geen dubbele camera meer hebben. In plaats daarvan komen er drie, misschien zelfs vier. LG sorteert hier alvast op voor. De V40 ThinQ heeft achterop drie cameramodules naast elkaar. Door verschillende lenzen met verschillende brandpuntsafstanden te gebruiken kun je iedere camera voor iets anders gebruiken. Denk aan een telezoom voor veraf, groothoeklens voor landschappen en een secundaire lens voor diepte.

LG V40 ThinQ
De LG V40 ThinQ met 5 camera's

Van de afbeelding die Evan plaatste zou je niet meteen zeggen dat het toestel over een notch beschikt. Mogelijk krijgt de LG V40 een speciale modus waarbij je die semi-weg kunt halen. Die notch heeft ditmaal een duidelijke functie want hij herbergt twee selfiecamera's. Het totaal aantal camera's komt hiermee uit op 5. Verder kunnen we opmaken dat het toestel achterop over een ronde vingerafdrukscanner beschikt. Eerdere afbeeldingen leerden ons al dat onderop ruimte is voor een USB-C poort met 3,5 mm audio-jack met aan de linkerzijkant onder de volumetoetsen nog een extra knop. Mogelijk is die bedoeld om snel de Google Assistant mee op te roepen.

ThinQ

Net als de G7 draagt ook deze V40 de naam 'ThinQ'. Producten met deze naam zijn uitgerust met diverse functies die leunen op kunstmatige intelligentie. Tot op heden resulteerde dat bij de camera in een automatische scène-herkenning en voorgeïnstalleerde Google Assistent en Google Lens. Hopelijk trekt LG meer registers open bij de V40 om de ThinQ-naam waar te maken.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel