LG presenteert multimediale V20 met dubbele camera


LG heeft in Seoul en San Francisco gelijktijdig haar nieuwste multimedia-telefoon gepresenteerd; de V20. Het toestel beschikt niet alleen over hoogwaardig audio-geluid, dubbele camera met groothoeklens maar is tevens de eerste die met Android Nougat komt.

De LG V20 is een ware multimediatelefoon. Zo is de dubbele camera achterop uitgerust met elektronische beeldstabilisatie (EIS) voor soepeler videobeelden, wordt geluid in Hi-Fi opgenomen en klinkt muziek beter dankzij een 32-bits Quad DAC. Het is bovendien de eerste die standaard met Android 7.0 Nougat wordt geleverd, al is nog onduidelijk hoelang wij Nederlanders daarop moeten wachten. De V20 ligt namelijk eerst in Korea in de winkels.

LG V20 donkergrijs

LG voorziet de V20 ditmaal van een dubbele camera achterop. De 16 megapixel camera krijgt een 75 graden groothoeklens, terwijl de tweede 8 megapixel camera met 135 graden flink meer ziet. Die laatste is daarom meer geschikt voor landschapsfotografie. De 16 megapixel camera krijgt een f/1.8 lens mee terwijl de 8 megapixel variant het met f/2.4 moet doen. Voorop zit in tegenstelling tot de V10 maar één selfiecamera, wederom 5 megapixel groot en voorzien van een 120 graden groothoeklens met f/1.9 aperture. De V20 is uitgerust met hybride autofocus waarbij laser-, contrast- en fasedetectie worden gecombineerd. Dit moet in nagenoeg alle lichtomstandigheden een snelle focus opleveren.

LG V20 camera
Flinke camera-eigenschappen op de V20

Net als vorig jaar beschikt de LG V20 over een tweede scherm die dit jaar 50% meer licht afgeeft voor verbeterd zicht. Het 5,7 inch hoofdscherm is groot genoeg om twee apps gelijktijdig te tonen dankzij een functie wat LG Multi-window noemt. Dit zit ook in standaard Android 7.0 Nougat. Het IPS Quantum Display maakt wederom gebruik van een Quad HD-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Het tweede scherm blijft steken op 160 x 1040 pixels, net als vorig jaar.

LG V20 kleuruitvoeringen

De materiaalkeuze is dit jaar gevallen op AL6013-metaal dat ook in de luchtvaartindustrie gebruikt wordt, terwijl de onder- en bovenkant van een soort siliconen (Si-PC) is gemaakt. Dat materiaal moeten beter bestand zijn tegen valschade en is ook de reden waarom hij is toegekend met een MIL-STD 810G certificaat. Dat is een militaire standaard waardoor hij bestand zou moeten zijn tegen vallen vanaf 1,2 meter. LG heeft nog niets gezegd over een Nederlandse release en laat die mogelijk afhangen van de interesse, zo laten ze tegenover Tweakers weten. Vooralsnog komt het toestel eerst in Korea uit voor een nog onbekende prijs.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel