De Nokia Lumia 920 met PureView van dichtbij bekeken

· 2 reacties


Vandaag kondigde Nokia haar verwacht Lumia 920 aan onder het nieuwe Windows Phone 8. Van Nokia kregen we de gelegenheid wat dichterbij te komen maar aanraken was taboe. Van een hands-on kunnen we dus niet spreken, wel bekijken we hem van dichterbij.

De Nokia Lumia 920 is een fractie groter dan de Lumia 900, al zou je het niet direct zeggen. In tegenstelling tot die 900 bevat de 920 wel een lichte bolling. Zo erg als bij de Lumia 800 is het niet waardoor het toestel gelukkig niet erg bulky is. Ook het scherm bevat dus een lichte bolling, voornamelijk bij de randen.

Nokia Lumia 920 on desk

Ondanks dat zou je niet direct zeggen dat het hier om een Lumia 920 gaat. Op zich is dat een positief iets, want het uiterlijk van de 900 lichtjes gecombineerd met die van de 800 is wat ons betreft erg geslaagd. Aan de bovenzijde vinden we precies in het midden de audio-jack aansluiting met een sim-slot. Aan de onderzijde treffen we de microUSB-aansluiting aan met aan weerszijden een speaker.

Nokia Lumia 920 top

Zoals gezegd mochten we de Lumia 920 niet zelf proberen. We zullen het dus moeten doen met de demo's over bijvoorbeeld het nieuwe startscherm en de PureView-camera. Die laatste is erg indrukwekkend, vooral in situaties met weinig licht. Mede door de grote aperture en de lange sluitertijd gecombineerd met de PureView-techniek en de mechanisme beeldstabilisatie. Nokia heeft de lens 'opgehangen' aan veren die ongewenst schokken tegengaat. Hierdoor komen foto's niet bewogen over maar zijn ze enorm goed belicht, zelfs 's nachts. Nog een kleine slag om de arm want we hebben het dus niet zelf kunnen testen.

Nokia Lumia 920 rear

De achterzijde kent een kleine wijzingen ten opzichte van de andere Lumia's en dat is dat de camerastrip krasvrij is. Dit alles dankzij een speciaal materiaal, hetzelfde waarmee de knoppen zijn gemaakt.

Nokia Lumia 920 front

In het begin zal de Lumia 920 uitkomen in drie kleuren; geel, rood en grijs. Deze hebben met uitzondering van de grijze uitvoering een glossy finish. Op den duur zal de Lumia 920 ook 'gewoon' in het zwart en wit verkrijgbaar zijn. Hiervan geldt dat alleen wit glossy is. Prijzen werden niet bekend gemaakt maar zullen redelijk in het verlengde liggen van de Lumia 900. Ook wanneer de Lumia 920 exact uitkomt is nog niet bekend. Hiervoor is het mede afhankelijk van Microsoft die nog de laatste hand legt aan Windows Phone 8. Nog heel even geduld dus.


Prijsvergelijker Nokia Lumia 920
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
Gloss White
€ 288,78 € 288,78   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Nokia Lumia 920


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel