Firmware Update Friday - Week 39 2011


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Samsung Galaxy S II Samsung Omnia 7, LG Optimus 7, HTC 7 Trophy en HTC HD 7.

Samsung Galaxy S II - Android 2.3.4 Gingerbread

Het huidige Android-topmodel van Samsung, de Galaxy S II, gaat er deze week een subversie van Android op vooruit. Voorheen draaide het toestel op Android 2.3.3, maar via Kies is een update te downloaden die ervoor zorgt dat het toestel naar Android 2.3.4 gaat, zo maakte een medewerker van het Koreaanse bedrijf bekend via Twitter. Je hebt de Kies-software nodig om de update te downloaden. Dat kan alleen via een koppeling met je PC.

Samsung Omnia 7, LG Optimus 7, HTC 7 Trophy en HTC HD 7 - Windows Phone 7.5 (Mango)

Microsoft maakte bekend dat deze week een update voor Windows Phone uitgerold wordt. De bestaande toestellen (Samsung Omnia 7, LG Optimus 7, HTC 7 Trophy en HTC HD7) gaan naar Windows Phone 7.5, de nieuwste versie van het OS. Nieuw zijn ondermeer een beter notificatiesysteem, multitasking en een betere browser. Voor Nederlandse klanten is nu ook een Nederlands toetsenbord beschikbaar. Volgens de site van Microsoft is de uitrol in Nederland begonnen.

Wanneer de update precies komt is afhankelijk van je provider en de fabrikant van je toestel. Het kan dus nog enige tijd duren voordat je aan de beurt bent, maar voor hetzelfde geld staat de update al voor je klaar. Bekend is dat klanten van T-Mobile met een Omnia 7 nog even moeten wachten. Je toestel geeft een melding als de update gedownload kan worden. Je kunt dan update via de Zune-software op je PC.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel