Is dit de eerste BlackBerry C-serie telefoon?


Er zijn foto's opgedoken van de BlackBerry 'Americano', vermoedelijk het eerste BlackBerry 10 toestel uit de C-serie. Het gaat om een eenvoudiger toestel dan bijvoorbeeld de Z10 en Z30, en daar zit precies het probleem.

BlackBerry kondigde enkele dagen geleden aan in diepe problemen te zitten. Het moest 1 miljard dollar afschrijven vanwege niet verkochte telefoonvoorraden. Als gevolg hiervan wordt 40% van het personeel ontslagen en kondigde het aan uit de consumentenmarkt te stappen. Deze Americano lijkt nou juist die doelgroep aan te spreken.

BlackBerry C series Americano

De Americano is namelijk een 4,2 inch groot toestel met 1280 bij 720 resolutie. Qua uiterlijk lijkt hij sterk op de onlangs aangekondigde Z30. Volgens de bron moet hij ergens in 2014 in de winkel liggen en dat een variant met toetsenbord snel volgt. Wij betwijfelen het nogmaals. BlackBerry gaat hiermee namelijk niet de zakelijke en professionele gebruiker mee aanspreken. Kijk dus niet vreemd op als op een gegeven moment het bericht verschijnt dat dit model is gecancelled.

Bron: N4bb.com en Bbin.in


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel