BlackBerry kondigt 5 inch grote Z30 aan


BlackBerry heeft haar grootste en snelste BlackBerry tot op heden aangekondigd; de BlackBerry Z30. Het 5 inch grote toestel draait BlackBerry 10 OS versie 10.2 en beschikt over de grootste batterij die BlackBerry ooit in een toestel stopte.

De BlackBerry Z30 beschikt over een 5 inch groot Super AMOLED-beeldscherm en een 1,7 GHz processor en een 2.880 mAh grote batterij. BlackBerry belooft hiermee tot 25 uur aan gebruik. De Z30 heeft ook stereo luidsprekers die in combinatie met BlackBerry Natural Sound voor meer natuurlijke en realistische geluiden moet zorgen.

BlackBerry Z30
De nieuwe BlackBerry Z30

BlackBerry 10 OS versie 10.2

De BlackBerry Z30 is voorzien van versie 10.2 van het BlackBerry 10 OS. Deze bevat talloze verbeteringen en nieuwe functies. Eén daarvan is Priority Hub dat een aanvulling is op de eerder aangekondigde BlackBerry Hub. Priority Hub leert welke mensen belangrijker zijn en brengt berichten van die mensen extra onder de aandacht. Ook nieuw is dat BBM-berichten overal bekeken kunnen worden, ongeacht in welke app iemand zit. Ook het beantwoorden van een bericht kan zonder de app te hoeven verlaten.

De BlackBerry Z30 moet begin volgende week in verschillende landen verkrijgbaar worden waaronder Engeland. Nederlanders moeten vermoedelijk nog tot en met de feestdagen wachten. Prijzen zijn nog niet bekend.


Prijsvergelijker BlackBerry Z30

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Z30


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel