LG komt tijdens IFA met nieuwe L70+ en L80+ L-serie smartphones


LG kondigt wel vaker van te voren nieuwe telefoons aan en zo ook vandaag. Want terwijl de IFA nog weken van ons verwijderd ligt kondigt LG alvast de L70+ en L80+ aan.

De L70+ en L80+ maken van dezelfde gebruikerservaring gebruik als de G3. Dat betekent dat we de bedieningsknoppen op de achterzijde kunnen verwachten. Beide modellen zijn ook uitgerust met een 8 megapixel camera. Ook de camera-interface is van de G3 afgekeken. Zo is er Touch & Shot met z'n minimalistische interface en natuurlijk Selfie waarbij je met één handbeweging een zelfportret kunt schieten.

LG L80+ L70+
De LG L80+ en L70+

LG plaatst de L70+ en L80+ in de L-serie en dat betekent premium uitziende telefoons met een betaalbare prijs. Exacte prijzen en zelfs de beschikbaarheid worden nog niet gegeven. Wel weten we alvast de specificaties. Zo krijgt de L70+ een 4,5 inch WVGA-beeldscherm met 1,2 GHz quadcore processor en mag de L80+ het doen met een 5 inch FWVGA-scherm met 1,3 GHz quadcore processor. Beide modellen draaien Android KitKat en hebben 1 GB aan werkgeheugen. Wat ze echter beiden missen is ondersteuning voor 4G. Opmerkelijk want LG geldt als één van de voorlopers van 4G-telefoons.

L Fino en L Bello

De LG L70+ zal de L70 opvolgen die voor momenteel 127 euro in de winkels ligt. Van de L80+ is er daarnaast ook een Dual SIM-uitvoering beschikbaar; de L80+ Dual. Deze volgt de L80 Dual op waar momenteel 168 euro voor moet worden neergelegd. Interessant is dat LG in andere markten de namen L Fino en L Bello gebruikt voor respectievelijk de L70+ en L80+.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel