LG werkt aan Nemo-smartwatch met extra hoge schermresolutie


LG werkt naar verluidt aan een nieuwe Android Wear-horloge met een uitzonderlijk hoge schermresolutie. Het 1,3 inch grote scherm krijgt volgens geruchten een pixeldichtheid van tussen de 300 en 400, hoger dan de Apple Watch.

Het horloge zou deel kunnen uitmaken van de Nexus-lijn van Google. Die bevat momenteel louter telefoons en tablets maar de uitbreiding van smartwatches zou een logische zijn. Intern zou het horloge bekendstaan als 'Nemo'. Het bedrijf gebruikte vaker karakters uit de bekende Disney film voor horloges. Zo stond de G Watch voor z'n aankondiging nog bekend als Dory.

LG Watch Urbane
Zoiets maar dan met een hogere resolutie

Als LG inderdaad een horloge uitbrengt met een 1,3 inch display en met een 480 x 480 pixels resolutie dan zou die de hoogste pixeldichtheid ooit hebben van een smartwatch. Daarmee zouden de watchfaces een stuk gedetailleerde kunnen worden waardoor hij nog realistischer wordt. De huidige LG Watch Urbane heeft ook een 1,3 inch scherm maar met een resolutie van 320 bij 320 pixels. De pixeldichtheid komt vanwege het ronde scherm uit op 245. Google moet Android Marshmallow nog officieel uitbrengen inclusief enkele nieuwe Nexus-telefoons. Mogelijk volgt deze Nemo-smartwatch dan ook wel.

Bron: Phandroid.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel